بنام اول برنامه نویس عالم
آموزش مقدماتی تا پیشرفته سی شارپ بخش دویست و شانزدهم
سلام به همه کاربران وبسایت لندلرن
قسمت دویست و شانزدهم
كامپوننت هاي دسترسي اطلاعات :
در ويژوال استودیو بـراي دسترسـي بـه اطلاعـات و نمـايش آنهـا سـه كامپوننـت مهـم و اصـلي وجـود دارنـد كـه عبارتنـد از :
BindingSource ،TableAdapter و DataSet .دو كامپوننــــــــــــت BindingSource و DataSet در قـسمت Data در جعبـه ابـزار وجـود دارنـد.
كامپوننـت TableAdapter نيز بر اساس مسيري كه براي دسترسي به اطلاعات درون بانك اطلاعاتي و نمايش آنها طي مي كنيد به صورت اتوماتيك ايجاد خواهد شد.
نكته: اين كامپوننت ها كه عموماً به عنوان كامپوننت هاي داده اي شناخته مي شوند،
خود فقط چندين كلاس هـستند، ماننـد تمـام كلاس هاي ديگر NET. كه در قسمتهاي قبلي از آنها استفاده كرديم.
در اين دوره فقط بـا نحـوه ي اسـتفاده از ايـن كلاسـها در برنامه هاي ويندوزي آشنا مي شويم.
در ادامه سعي مي كنيم كه كلاسهاي مربوط به اين كامپوننت هـا را بـا جزئيـات بيـشتري بررسي كنيم.
DataSet :
كامپوننت DataSet در حقيقت همانند يك مخزن است كه داده هاي مورد نياز را در حافظه ي كامپيوت ر نگهداري مي كند.
اين كامپوننت همانند يك موتور بانك اطلاعاتي كوچك عمل مي كند كه داده هاي مورد نياز خود را در حافظه نگهـداري مـي كننـد.
بـا استفاده از اين كامپوننت مي توانيد داده ها را درون جدولهايي نگهداري كرده و سپس با استفاده از كامپوننت DataView كه در ادامه توضيح داده خواهد شد، به چندين روش پرس وجو هايي را روي اين داده ها اجرا كنيد.
كامپوننت DataSet از قدرت و امكانات زيادي برخوردار است.
اين كامپوننت علاوه بر اين توانايي ذخيره ي داده ها در جـداول، حجم زيادي از متاديتا ، يا “اطلاعاتي درباره ي داده هاي موجود “، را نيز نگه داري مي كند .
اين اطلاعات شامل مواردي مانند نام جدول ها و يا فيلد ها، نوع داده هاي موجود اطلاعات مورد نياز براي مديريت داده ها و يا اطلاعاتي در رابطه با لغـو كـردن تغييـرات اعمال شده در داده ها مي باشد.
تمام اين اطلاعات در قالب XML در حافظه ذخيره مي شوند.
به علاوه يك كامپوننت DataSet مي تواند به سادگي در قالـب XML در ديسك ذخيره شده و يا از قالب XML از ديسك در حافظه قرار داده شود .
همچنين اين كنترل مي تواند به صورت XML از طريق شبكه هاي مختلف مانند اينترنت به برنامه هاي ديگر فرستاده شود و مورد استفاده قرار گيرد.
به علت اينكه داده هاي يك كامپوننت DataSet در حافظه قرار دارند، بنابراين مي توانيد به سادگي در بين آنهـا بـه جلـو و يـا عقب حركت كنيد و يا در آنها تغييراتي را ايجاد كنيد.
البته اين تغييرات در داده هاي موجود در حافظه اعمال مي شوند و تا زماني كـه مشخص نكنيد به داده اي موجود در بانك اطلاعاتي منعكس نخواهند شد در. مورد اين كامپوننت در ادامه بيشتر صحبت خواهيم كرد، اما در اين جا فقط داده هايي را در آن قرار داده و سپس بـه وسـيله ي كنترلهـاي ديگـري آن داده هـا را در برنامـه نمـايش خواهيم داد .
DataGridView :
اين كنترل براي نمايش داده هاي موجود در يك بانك اطلاعاتي در فرم برنامه به كار مي رود.
براي كار با آن كـافي اسـت آن را بـه منبع داده هاي خود، براي مثال يكي از جدولهاي موجود در بانك اطلاعاتي، متصل كرده و سپس اين كنتـرل را تنظـيم كنيـد تـا آن داده ها را همانند يك جدول، يعني ستونها را به صورت عمودي و رديفها را به صورت افقي نمايش دهد.
همچنين اين كنترل داراي خاصيتهاي زيادي است كه به وسيله ي آنها مي توانيد ظاهر آن را تنظيم كنيد و تا به شكلي كه مـد نظـر شماست تبديل شود.
علاوه بر اين به وسيله ي اين كنترل مي توانيد عنوان ستونهاي داده ها و يا روش نمايش آنها نيز را تعيين كنيد.
BindingSource
اين كامپوننت همانند پلي براي ايجاد ارتباط بين داده هاي موجود در منبع داده اي شما (DataSet (و نيز كنترل هايي كه براي نمايش داده ها مورد استفاده قرار مي گيرند به كار مي رود.
بنابراين هنگامي كه بخواهيد به وسيله ي كنترل هايي داده هـاي موجـود در برنامه ي خود را نمايش دهيد، و يا به هر دليل ديگري بخواهيد به آنها در منبع اطلاعاتي دسترسي داشته باشيد، اين ارتباط بايد از طريق اين كامپوننت صورت بگيرد.
براي مثال تصور كنيد كه داده هاي موجود در يك DataSet را به وسـيله ي يـك كنتـرل DataGridView در فـرم برنامه نمايش داده ايد و حال مي خواهيد اين داده ها بر اساس يكي از ستونها مرتب شده و سپس نمايش داده شوند.
بـراي ايـن كـار كنترل DataGridView اين تقاضا را به كامپوننت BindingSource مي فرستد و سپس اين كامپوننت آن را بـه كامپوننت DataSet اعلام مي كند.
در قسمت دویست و هفدهم همراه ما باشید.
c#آموزش 0 تا 100 C#آموزش C Sharpآموزش C#آموزش سی شارپآموزش صفر تا صد C sharpآموزش صفر تا صد سی شارپآموزش مقدماتی تا پیشفرفته سی شارپسی شارپ
دیدگاه بگذارید