به نام خداوند جان آفرین حکیم سخن در زبان آفرین
آموزش مقدماتی تا پیشرفته سی شارپ بخش صد و شصت و ششم
سلام به همه کاربران وبسایت لندلرن
قسمت و صد و شصت و ششم
-
لایه داده ها
فقط بر روي دريافت اطلاعات خام از يك منبع اطلاعاتي و فرستادن اطلاعات پردازش شـده بـه ايـن منبع تمركز مي كند.
اين منبع اطلاعاتي مي تواند شامل يك بانك اطلاعاتي، يك فايل متني و يا هر نوع منبع اطلاعـاتي ديگر باشد .
اين لايه در نوع و يا مفهوم اطلاعات فرستاده شده و يا دريافت شده هيچ دخالتي ندارد و فقط موظف است كه وظيفه ي خواندن و نوشتن در منبع اطلاعاتي را انجام دهد.
در برنامه ي قبلي فولدر Favorites در كامپيوتر كاربر به عنوان لايه ي اطلاعات به شمار مي رفت. -
لایه تجاری
در يك برنامه، فقط مقررات و قوانين خاصي را بر داده هايي كه از بانك اطلاعاتي دريافت مي شوند و يا به بانك اطلاعاتي فرستاده مي شوند اعمال مي كند .
به عبارت ديگر بيشتر توجه اين لايه بر اين است كـه بـراي مثـال داده هايي كه به بانك اطلاعاتي فرستاده مي شوند حتماً داراي شـرايط خاصـي باشـند و قبـل از نوشـته شـدن در بانـك اطلاعاتي صحت آنها بررسي شود. براي مثال در برنامه ي قبل ممكن است بخواهيـد قبـل از اينكـه اطلاعـات در برنامـه نمايش داده شوند، از درست بودن لينك مطمئن شويد و يا از نمايش داده شدن لينك هـاي خاصـي در برنامـه جلـوگيري كنيد. البته ممكن است كد هايي نيز در اين قسمت قرار داده شوند تا داده ها را تغيير دهند و يا كارهـايي روي آنهـا انجـام دهند. براي مثال ممكن است كد مورد نياز براي نمايش دادن يك لينك در برنامه در اين لايه قرار داده شود.لایه ارائه دهنده
داده هاي رسيده را به كاربر نمايش مي دهد و به او اجازه مي دهد تا با اين داده ها كـار كنـد .
در اين مثال، براي اين لايه يك برنامه ي ويندوزي ايجاد كرديد كه لينك ها را به صورت يك ليـست نمـايش مـي دهـد و همچنين به كاربر اجازه مي دهد تا با استفاده از اينترنت اكسپلورر آنها را مشاهده كند.
برنامه اي كه در قسمت قبل طراحي كرديم بسيار كوچك بود، بنابراين نيازي نبود كه لايه ي داده را از لايه ي تجاري مجـزا كنـيم.
اما در يك برنامه ي بزرگ، تقسيم برنامه به چند لايه باعث مي شود كه مديريت قسمتهاي مختلف آن بسيار سـاده تـر انجـام شـود، حتي اگر با اين روش طراحي برنامه زمان بيشتري را نياز داشته باشد.
يكي ديگر از مزاياي تقسيم يك برنامه به چند لايه در اين است كه به اين صورت مي توانيد قسمتهاي مختلف برنامه را هنگـام نيـاز به راحتي تغيير دهيد، بدون اينكه ديگر قسمتها نيازي به تغيير كردن داشته باشند.
براي مثال تصور كنيد كه بعـد از مـدتي اسـتفاده از نوع خاصي از مرورگر ها به جز اينترنت اكسپلورر فراگير شود و شما بخواهيد برنامه ي خود را به صورتي تغييـر دهيـد كـه اطلاعـات مورد نياز خود را از منوي Favorites اين مرورگر دريافت كند .
در اين حالت فقـط لازم اسـت كـه كـد مربـوط بـه دريافـت اطلاعات را در لايه ي داده ها تغيير دهيد.
به اين ترتيب قسمتها و لايه هاي ديگر برنامه بدون تغيير باقي مي مانند و مانند قبـل بـه درستي با لايه ي داده اي جديد كار مي كنند.
نكته: هدف از برنامه نويسي چند لايه، پيچيده تر از آن است كه در اين دوره مورد بررسي قرار گيرد . اما براي آشـنايي مقـدماتي بـا
اين نوع برنامه نويسي و نقش NET. در آن مي توانيد به ضميمه ي ۲ مراجعه كنيد.
در ادامه ي دوره مشاهده خواهيد كرد كه چگونه مي توان از كتاب خانه كلاس InternetFavorites كـه در حقيقـت تركيبي از دو لايه ي داده اي و لايه ي تجاري اين برنامه است در برنامه اي ديگـر بـه نـام Favorites Tray اسـتفاده
كرد.
نكته: در اين چند قسمت فقط با پروژه ي انجام شده در قسمت قبلی كار مي كنيم .
به اين ترتيب مي توانيم به جاي نوشـتن كـد بيـشتر بـر مفهوم و نحوه ي كاركرد كتابخانه هاي كلاس تمركز كنيم.
در قسمت صد و شصت و هفتم “استفاده از نامگذاري قوي ” را بررسی میکنیم.
c#آموزش 0 تا 100 C#آموزش C Sharpآموزش C#آموزش سی شارپآموزش صفر تا صد C sharpآموزش صفر تا صد سی شارپآموزش مقدماتی تا پیشفرفته سی شارپسی شارپ
دیدگاه بگذارید